Docent

17490_292102007602589_1236914543_nHallo, ik ben Roel Staal en ik geef nu meer dan twaalf jaar gitaarles in Harkstede en sinds een aantal jaren ook bij Het Kielzog Kunstencentrum in Hoogezand-Sappemeer.

 

Op mijn 17e ben ik begonnen met gitaarspelen en kreeg ik gitaarles van Wilco Tukker totdat ik aangenomen werd op het conservatorium in Zwolle. Daar studeerde ik klassiek gitaar bij Hans de Weerd. Ook heb ik daar lessen jazz en improvisatie gevolgd bij Berry Selles.

 

Tijdens mijn opleiding heb ik van 1998 tot 2001 jaarlijks deelgenomen aan het Internationaal Gitaarfestival Zwolle en daar masterclasses gevolgd bij o.a. David Russell, Odair Assad, Michael Tröster en Raphaella Smits.

 

Na mijn afstuderen in 2002 ben ik direct begonnen met lesgeven en heb ik de afgelopen jaren veel ervaring opgedaan met het lesgeven aan kinderen en volwassenen. In de lessen probeer ik zoveel mogelijk aan de wensen van de leerlingen tegemoet te komen. Tijdens de lessen leer je noten lezen, maar daarnaast probeer ik zoveel mogelijk ook de muziek te gebruiken die je zelf leuk vind. En dat kan en mag van alles zijn: van Nick en Simon tot Metallica, en van The Beatles tot bijvoorbeeld Bob Dylan. Kortom: voor elk wat wils!